زندگینامه مختصر امام هادی علیه السلام

زندگینامه مختصر امام هادی علیه السلام

زندگینامه مختصری از امام هادی علیه السلام ارایه فرمایید. 


ابوالحسن علی بن محمد بن علی بن موسی فرزند امام جواد علیه السلام و دهمین امام شیعیان که از ایشان با عنوان امام علی نقی یا امام هادی نیز یاد می‌کنند. امام دهم، از سال ۲۲۰ تا ۲۵۴ هجری قمری۳۴ سال امامت شیعیان را به عهده داشت.
پدر امام هادی، امام جواد امام نهم شیعیان است. مادر آن حضرت کنیزی به نام سمانه   یا سوسن بود.
آن حضرت و فرزندش امام حسن عسکری علیه السلام به عسکریین شهرت یافتند.  زیرا خلفای بنی عباس آنها را از سال  ۲۳۳ ق به سامرا برده و تا آخر عمرشان آنها را در آنجا تحت نظر قرار دادند.زمان امامت او همزمان با حکومت چند تن از خلفای عباسی از جمله متوکل عباسی بود. مرقد ایشان در شهر سامرا قرار دارد که در سال ۱۳۸۴ش. یک بار گنبد و برخی گلدسته‌های آن تخریب و در سال ۱۳۸۶ش. نیز مورد هجوم دیگری قرار گرفت و مابقی گلدسته‌های حرم تخریب شد.
از امام هادی علیه السلام ، احادیثی در امور اعتقادی، تفسیر قرآن، فقه و اخلاق باقی مانده است. زیارت جامعه کبیره که در بردارنده عالی‌ترین مضامین اعتقادی شیعیان و یک دوره فشرده امام شناسی است، یادگار ایشان است.
وی در دوره امامت خویش، به تربیت شاگردان و رسیدگی به امور شیعیان پرداخت. برخی از شاگردان ایشان عبارتند از: عبدالعظیم حسنی، عثمان بن سعید، ایوب بن نوح، حسن بن راشد و حسن بن علی ناصر.
جهت آشنایی بیشتر با زندگی امام نهم به کتاب سیره پیشوایان نوشته مهدی پیشوایی مراجعه فرمایید. 


کنیه و لقب‌ها


کنیه و لقب‌های امام هادی علیه السلام چیست؟
امام هادی علیه السلام به لقب‌های دیگری مانند: المرتضى، و الهادی، و العسکری، و العالم، و الدلیل، و الموضّح، و الرشید، و الشهید، و الوفیّ، و النجیب، و المتّقی ، و المتوکّل، و الخالص شهرت داشت. [1] کنیه وی ابوالحسن است. [2] از آنجا که کنیه امام کاظم علیه السلام و امام رضا علیه السلام ، نیز ابوالحسن بود، لذا برای اجتناب از اشتباه، ابوالحسن اول به امام کاظم علیه السلام ، ابوالحسن ثانی به امام رضا علیه السلام  و ابوالحسن ثالث به امام هادی علیه السلام  اختصاص یافته است.
1. دلائل الإمامة، الطبری ،ص:411
2. همان


نقش انگشتر


نقش انگشترامام هادی علیه السلام چه بوده است؟
نقش انگشتر حضرت سه جمله «ما شاء اللّه. لا قوّة إلّا باللّه. أستغفر اللّه.» بود.(1)
1. دلائل الإمامة، الطبری ،ص:411


  تکریم نفس عامل ترک گناه

حضرت امام هادی النقی علیه السلام

مَنْ هَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ فَلَا تَأْمَنْ شَرَّهُ. تحف العقول، ص 483

کسی که ارزش خود را نداند از شرش خود را در امان ندان.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.